Examinare ca o vizită turistică cu mașina

• Programări • Localizare • 

• Centrul Medical Țuculanu • Bibliotecă Medicală Virtual㠕

 

• Videocapsula cea mai performant㠕 Endoscopie clasic㠕 Polipectomie • 
• Cromoendoscopie digestivă
 • pH-metrie • Montarea balonului intragastric pentru slăbire •
 • Montarea stenturilor digestive • Extracția corpilor străini • Coagulare cu Argon plasma •
 • Laserterapie • Terapie cu lumină nepolarizat㠕  Ligatura hemoroidal㠕 
• Tratamentul fisurii anale • Depistarea cancerului colonic • Îngrijirea cancerului colo-rectal •

Atunci când îți propui să vizitezi un oraș turistic ai două posibilități:

Fiecare dintre acestea au avantaje și dezavantaje.

Călătoria cu mașina se aseamănă din multe puncte de vedere cu examinarea tubului digestiv cu video-capsulă, iar plimbarea pe jos cu endoscopia clasică.

Când planifici o excursie este foarte important să știi care este valoare turistică (istorică, etnografică, artistică sau culturală, geografică, tehnologică, etc.)  a locurilor pe  care dorești să le vizitezi. De asemenea, trebuie să estimezi cât mai precis și complet costurile călătoriei. Înainte de a solicita o endoscopie clasică sau  o examinare cu video-capsulă, este bine să cunoști indicațiile și contraindicațiile, aportul diagnostic și terapeutic al fiecărei metode, raportul cost/beneficiu, raportul avantaje/dezavantaje.
Indiferent dacă pornești în excursie pe jos sau cu automobilul, pentru reușita excursiei trebuie să te pregătești foarte bine în ceea ce privește itinerariul și mai ales bagajele pe care le iei cu tine. Pentru o bună vizualizare a unui segment digestiv, trebuie ca pacientul să urmeze o pregătire prealabilă pentru golirea acelei porțiuni, asemănătoare atât pentru endoscopia clasică cât și pentru cea cu video-capsulă.
Călătoria cu mașina este mai comodă. Endoscopia cu capsulă este mult mai puțin solicitantă pentru pacient decât examinarea prin endoscopie clasică (gastroscopie, colonoscopie).
Într-un timp relativ scurt vezi cele mai multe cartiere ale orașului. Platforma Given de endoscopie cu video-capsulă poate explora esofagul, parțial stomacul, intestinul subțire și colonul.
Din păcate nu poți întoarce oriunde și vezi obiectivele turistice doar din anumite poziții, în funcție de cum ești poziționat pe stradă. Video-capsula este propulsată doar pe o direcție, astfel încât are unghiuri moarte unde nu poate vizualiza pereții tractului digestiv. Din fericire, Pillcam Colon 2 are un unghi de vizualizare de 176º, incomparabil mai mare decât al celorlalte video-capsule. Deoarece Pillcam Colon 2 este prevăzută cu două camere video (2 x 176º), câmpul de examinare se apropie foarte mult de 360º, astfel încât, capsula asigură o examinare cvasi-completă a pereților digestivi, fiind singura care poate vizualiza în spatele pliurilor și haustrelor intestinului gros și implicit care poate examina colonul aproape complet.
Când mașina pătrunde într-o piață, clădirile aflate la distanță nu pot fi observate corespunzător. Toate video-capsulele, inclusiv Given-Pillcam nu pot vizualiza în mod corespunzător stomacul care este cel mai dilatat segment al tubului digestiv. În plus, dacă în stomac există mai mult suc gastric, sau dacă persoana examinată înghite capsula cu mai multă apă, aceasta plutește la suprafața lichidului și evacuarea sa prin pilor este întârziată.
Când faci turul orașului din mașină, nu vei reuși să-ți cumperi suveniruri. Endoscopia cu capsulă Pillcam vizualizează foarte bine tubul digestiv, dar eventualele leziuni depistate nu pot fi biopsiate și nici tratate endoscopic (polipectomie, injecție endoscopică, ligatură, implantare de proteză, tratament laser, etc.).
Excursia cu mașina este accesibilă și persoanelor cu mobilitate redusă din diverse motive. Videoendoscopia cu capsulă este posibilă și la subiecții cu vârstă extremă, la pacienții cu boli severe și insuficiențe grave de organ, la persoanele recalcitrante sau cele foarte pudice (clerici, adolescenți, persoane publice, rude, prieteni ori cunoscuți ai examinatorului, etc.). Cea mai importantă contraindicație a metodei este suspiciunea de stenoză digestivă când există risc de ocluzie prin inclavarea capsulei. În cazul platformei Given, riscul de ocluzie la persoanele predispuse poate fi evaluat, în condiții de siguranță, înainte de investigația propriu-zisă prin utilizarea sistemului de patență și capsulei Agile.


Descarcă Calendarul 2022


Psihiatrie on-line

Consultații și rețete de Psihiatrie decontate de
CJAS Timiș


Trimite-ţi un mesaj la adresa webmaster@plusx.ro cu sugestiile Dumneavoastră despre acest site.Toate paginile din această locaţie sunt publicate cu scop informativ, recomandările găzduite de portal având doar caracter orientativ deoarece o prescripţie medicală corectă se face doar pe baza unui consult clinic şi paraclinic amănunţit, astfel încât sfaturile noastre nu se pot substitui recomandărilor medicului Dumneavoastră.
Deşi datele prezente în aceste pagini precum şi e-mail-urile pe care vi le trimitem sunt atent verificate de medici, ele nu trebuie folosite sub nici o formă în scopul diagnosticării şi tratării oricărei afecţiuni sau pentru a înlocui medicamentele ori alte mijloace terapeutice prescrise de personalul medical autorizat care vă îngrijeşte sau supraveghează.
Data publicării: 15.01.2004 Ultima actualizare: 10.09.2022
Copyright © 2004 Psihiatrie On Line, emblemă şi marcă înregistrată Centrul Medical Țuculanu.